Pdoba mnie się to. Ktoś już coś takiego wysłał? Jeżeli nawet nie to proponuje to kopiować i rozsyłać do wszystkich organów kontroli w przypadku otrzymania wezwania do zapłaty ciekawe czy 180 dni im wystarczy na odpowiedzi
Sprzęt firmy Erisin - opinie
Zwiń
X
-
mam inny model
Mam inny model i jestem zadowolony, więcej info i zdjęć w linku:
wystarczy kliknąć
sprawdź TV (czy to analog czy dvt) analogową zaraz wyłączą, a w DVT-B ważne jest, aby kodowanie było mpeg-4
Komentarz
-
-
Czy ten będzie pasował do Octavi 1? Chodzi o to czy nie będzie trzeba dodawać jakiś dodatkowych elementów.
ERISIN 2 DIN
Komentarz
-
-
Właśnie dzięki postowi kolegi pleg przyjrzałem się tej firmie i także jestem zainteresowany kupnem takiego sprzętu klik lecz chyba wielkością nie pasuje do naszych autek (rozmiar ramki). Ogólnie te dedykowane do skody to jak patrzeć na TV to niestety ale jedyna wersja ma tylko DVB-T (MPEG-2)erisin :cry: .
pleg a ogólnie jak do tej pory sprawuje Ci się ten model jaki masz??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marianek78Właśnie dzięki postowi kolegi pleg przyjrzałem się tej firmie i także jestem zainteresowany kupnem takiego sprzętu klik lecz chyba wielkością nie pasuje do naszych autek (rozmiar ramki). Ogólnie te dedykowane do skody to jak patrzeć na TV to niestety ale jedyna wersja ma tylko DVB-T (MPEG-2)erisin :cry: .
pleg a ogólnie jak do tej pory sprawuje Ci się ten model jaki masz??
a co do rozmiarów, mój ma
a ten
czyli dokładnie takie same, czyli do O2 oba będą pasować
W ASO zakupiłem:
ramka nr 1Z0858069CB1AR
separator OCT.2/RR./FB.2 nr 000000451
+ spinki montażowe/zacisk osł.sil.FB. szt. 4
razem wyszło 290 zł
jest jeszcze takie cudeńko z internetem i zdejmowanym panele
klik
Komentarz
-
-
separator
Pytanie do kolegów z Łodzi.
Czy ktoś zna tę hurtownię: Sklep "HURT_AUDIO_LODZ"
Muszę zakupić separator antenowy dwu wyjściowy taki jak na zdjęciu, ponieważ zmieniam radio na inne i muszę podać zasilanie na wzmacniacz antenowy. Byłem na ich stronie na alledrogo ale ktoś napisał im fatalną opinię.
Drugie pytanie już do wszystkich. Czy faktycznie muszę mieć podwójny separator czy wystarczy pojedynczy taki jakie są dostępne w Norauto ale w jego "tyłek" wpięta będzie wtyczka z dwoma wyjściami tak ja na pierwszym zdjęciu.
[ Dodano: Nie 27 Sty, 13 16:48 ]
kurcze, na drugim zdjęciu ( w podglądzie było odwrotnie )
[ Dodano: Wto 29 Sty, 13 22:23 ]
pleg, Mam szybkie pytanie. Ponieważ poszukuję odpowiedniego separatora a informacji sprzecznych w tym temacie mam sporo (włącznie z serwisem w salonie gdzie zakupiłem auto razem z fabrycznym Swingiem, postanowiłem sprawdzić jak wygląda tył mojego Swinga (gniazdo antenowe) i oto co zobaczyłem:
I teraz pytanie: dwa kabelki idą do dwóch anten. Czy obydwie mają wzmacniacz?
Jeden kabelek ma niebieskie oznaczenie. Co to znaczy?
Jaki wg Ciebie powinien być separator?
Jutro muszę go kupić więc trochę zależy mi na pośpiechuZałączone pliki- p1050666_1_348.jpg (141,9 KB, 6001 odsłon)
- separator_do_dwch_anten_669.jpg (10,5 KB, 6001 odsłon)
- wtyki_antenowe_swing_4_955.jpg (65,8 KB, 5926 odsłon)
- wtyki_antenowe_swing_3_146.jpg (26,8 KB, 5926 odsłon)
- wtyki_antenowe_swing_2_137.jpg (79,9 KB, 5926 odsłon)
- wtyki_antenowe_swing_1_643.jpg (72,2 KB, 5926 odsłon)
pozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm
Komentarz
-
Re: separator
Zamieszczone przez pacocasespleg, Mam szybkie pytanie. Ponieważ poszukuję odpowiedniego separatora (...)
Duma we mnie rośnie, ale jestem 100% humanistą...
Chyba nie doczytałeś mojej relacji z zakupu auta i radia
Nie montowałem go sam, tylko udało mi się tę usługę uzyskać gratis w ramach odbioru auta z salonu, więc niestety nie pomogę.
Skoro tutaj nie ma odpowiedzi sprawdź na forum portalu elektroda.pl
pozdrawiam i życzę miłego słuchania
Komentarz
-
-
pacocases, na drugim zdjęciu nie widzę kabla do zasilania wzmacniacza anteny (na pierwszym zdjęciu jest niebieski). Jeżeli nie podłączysz zasilania to nie będzie działał wzmacniacz antenowy i odbiór będzie bardzo kiepski. W Twoim radiu jest kabel nr 17 i on powinien podawać zasilanie na antenę gdy włączone jest radio - trzeba sprawdzić woltomierzem. Ja czekam na taki separator
Jak przyjdzie to będę mógł podłączyć swój ES1099S - już się nie mogę doczekać.
Nie jestem pewien czy Twoje radio będzie lepiej odbierało gdy podłączysz separator na 2 anteny - oryginale radia potrafią skorzystać z dwóch anten, ale mają dwa oddzielne wejścia, więc może wystarczy jak podłączysz się do anteny dachowej - trzeba poeksperymentować. Powodzenia!
PS. Czy znalazłeś gdzieś w sieci szczegółowe instrukcje do Erisin? Bo to co przysyłają razem z radiem to kpina, a nie wszystko w menu radia jest oczywiste. Np. jak nie aktywować obrazu z kamery cofania gdy wrzucam wsteczny bieg (jeszcze nie mam kamery, więc nie potrzebuję czarnego obrazu).
Komentarz
-
-
Yacca, w moim autku są dwa obwody antenowe i z tego co słyszałem w serwisie montującym radia w octaviach, obydwa obwody mają na końcach antenki z wzmacniaczami czyli zasilanie powinno być podane na obydwa obwody. Jutro montuję nowe radio to wcześniej sprawdzę czy w fabrycznym na obydwu wyjściach jest zasilanie.pozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm
Komentarz
-
-
pacocases, tak, ale Twoje radio ma tylko jedno wejście antenowe i wystarczy jak podłączysz tylko antenę dachową, natomiast antena w szybie będzie po prostu bezczynna.
Kupiłeś samochód z radiem, które ma dwa wejścia antenowe i obie anteny (a dokładnie ich wzmacniacze) są zasilane z radia. Nie wiem co się będzie działo gdy podłączysz obie anteny; ale jedno jest pewne - trzeba podać zasilanie.
Komentarz
-
-
pacocases, to nie pozostaje nic innego jak tylko poeksperymentować: obie anteny, tylko dach albo tylko szyba.
Zdecydowałeś już gdzie będzie antena GPS?
Zgodnie ze sugestiami znalezionymi na forum zamierzam przykleić taśmą dwustronnie klejącą do plastykowej "skrzynki" w którą wchodzi radio - tak więc antena będzie pod nawiewem powietrza. Ciekaw jestem Twojego rozwiązania.
Komentarz
-
-
Yacca, Jestem po kilkugodzinnych eksperymentach więc po kolei:
-obydwie anteny mają wzmacniacze więc mój separator mający na obydwu wyjściach +12V b.ładnie je obsłużył (już w garażu radio grało nawet na słabych stacjach)
-antenę GPS przykleiłem zaraz pod wierzchnim plastikiem deski rozdzielczej (doszedłem tam po wyjęciu górnego schowka z nawiewami)
-nie miałem z czym spiąć niebieskiej wtyczki (nowe radio mimo wielu różnych wtyków tego nie miało (podejrzenie że to od obsługi termometru i zegara)
-pozostałe wtyko-gniazda połączone bez przygód.
Jutro sprawdzę nawigację, TV cyfrową oraz obsługę pendriva. Radio oraz DVD z płyt oraz z micro SD bez zastrzeżeń. Muszę poszukać przycisku od automatycznego programowania radia
kilka fotek z opisami:Załączone pliki- widok_oglny_instalacji_130.jpg (78,8 KB, 5678 odsłon)
- widok_oglny_elementw_instalacji_853.jpg (77,8 KB, 5678 odsłon)
- widok_oglny_elementw_instalacji_136.jpg (77,8 KB, 5678 odsłon)
- ty_wtyczki_instalacji_samochodowej_286.jpg (79,7 KB, 5678 odsłon)
- przd_wtyczki_od_radia_799.jpg (78,7 KB, 5678 odsłon)
- przd_wtyczki_instalacji_auta_209.jpg (79,3 KB, 5678 odsłon)
pozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm
Komentarz
-
pacocases, gratuluję!
Ta niebieska wtyczka to chyba złącze do zmieniarki CD.
Jakiej nawigacji będziesz używał?
blackrs, pewnie, że odpiszę. Kupiłem bezpośrednio w Erisin za 270EUR. Chcę opisać wszystko począwszy od zakupu po wrażenia z użytkowania w jednym wątku aby nie było porozrzucane. Teraz czekam na separator - man nadzieję, że przyjdzie w poniedziałek.
Komentarz
-
Komentarz